Sisähuvipuistot on POP!

Sisähuvipuistot on POP!

Suomen kesäsäät kun on mitä on ja syksytkin ovat loskaisia ja pimeitä, ovat sisähuvipuistot erittäin hyvä vaihtoehto puuhapäivän viettämiseen. Nykyään vaihtoehtoja onneksi on lukuisia ja uusia elämyspuistoja nousee harva se vuosi johonkin päin Suomea. Ja kyllä ainakin itse hyvinkin ymmärrän sisähuvipuistojen suosion: ei tarvitse olla säiden armoilla, leikkitilat ovat rajatut ja yleensä hyvin valvotut, aikuiset voivat vaihtaa lasten puuhatessa kuulumisia kahvioissa ja lähes jokaisessa paikassa nykyään on mahdollista myös syödä tuhti ateria pitkän leikkirupeaman päätyttyä (useimmiten näiden paikkojen ainoa ateriavaihtoehto on ranskalaiset ja lihapullat, mutta c´mon, tuhatta ja sataa vetävä lapsi ei salaattiannoksella montaa rundia liukumäkeä jaksa laskea).

Anyway, syy miksi tätä postausta kirjoitan on se, että haluan tarjota Teille hyvät vanhemmat kätevän lunttilapun kolmesta Suomen (minun mielestäni) parhaasta, mieleenpainuvammista ja erikoisimmasta sisähuvipuistosta. Kaikki luettelemani leikkipaikat ovat ”esileikityt”, eli meidän perheen menijät ovat omakohtaisesti puistoja kokeilleet. Ja tämä iskä on lystit omatoimisesti omasta pussistaan maksanut. Luettelemani sisähuvipuistot eivät ole paremmuusjärjestyksessä, vaan listaan paikkoja sitä mukaan, kun niitä mieleeni pulpahtaa.

Funpark, Ideapark, Lempäälä

Pohjois-Euroopan suurin sisähuvipuisto on oikein hyvä mainita ensimmäisenä listalla. E12-tietä pitkin ja Ideaparkin opasteita seuraamalla paikalle löytää helposti. Funparkissa pääsee kiipeilemään, ajelemaan, pelaamaan, tanssimaan, pyörimään, väistelemään lasereita tai vaikkapa golfaamaan. Funparkin rannekkeella pääsee myös samaan hintaan Ideaparkin HopLopiin, eli tässä on ehkä maamme kovin lastenväsyttäjäkeskittymä, hands down. Funpark on avoinna seitsemänä päivänä viikossa ja kaikkiin alueisiin ja laitteisiin oikeuttava sisäänpääsyranneke maksaa 19€. Aikuisille valvojille sisäänpääsy on maksuton. Ravintolan kohtuuhintainen buffet on niinikään päivittäin auki, mutta ravintolasta löytyy myös pikaruoka- ja kasvisvaihtoehdot
Superpark / Angry Birds Activity Park, Vuokatti

Superpark-ketju on levinnyt jo muutamaankin suomalaiskaupunkiin, syystäkin. Tilat on tehty niin pienemmille kuin isommillekin menijöille Liikkumaan Superparkissa pääsee kaikilla mahdollisilla (ja mahdottomilla) tavoilla ja ammattimaisesti rakennetussa skeittiparkissa pääsee turvallisesti huimapäisimmät skuuttailemaan. Oman hauskan lisänsä tuo tietenkin vihaisten lintujen ja ahneiden possujen teemalla rakennetut aktiviteetit, joista meidän lapset ainakin ihastuivat välittömästi vaijeriliukuun ja autorataan. Puistoon pääsee päivittäin, mutta arkena se sulkee valitettavan aikaisin, jo iltaseitsemältä. Pääsymaksu puistoon on 19€ ja puiston yhteydessä oleva Ravintola Robson´s palvelee myös päivittäin.
Rush trampoliinipuisto, Helsinki

Hohhoo, tämä on kyllä sellainen paikka, mistä vanhemmatkaan eivät kuivin päin lähde kotiin! Satoja neliöitä trampoliineja, slam dunk -pelipaikkoja, kaksintaisteluareenoita, polttopallokenttä ja kaikkea muuta mahdollista. Ottakaapa huviksenne aikaa, kauanko lapsenne jaksaa yhtä soittoa pomppia pitkin puistoa ja koittakaas tehdä sama perässä. Tulee nimittäin kuuma ja kunto loppuu hyppiessä aika nopeasti kesken. Mahtava konsepti, paljon erilaisia aktiviteetteja ja tekemistä aivan kaikille ikäryhmille. Kyseessä siis ei ole varsinaisesti pelkille lapsille suunnattu puisto, vaan hyppimässä näkyy niin nelikymppisiä kuin tarhaikäisiäkin. Tunnin lippu puistoon maksaa 14€ ja sillä saa pääsyn kaikkiin aktiviteetteihin. Varsinaista kahvilaa tai ravintolaa puistossa ei ole, vaan välipalaa ja kofeiinia saa erilaisista kahvi- ja välipala-automaateista. Puisto on auki arkisin kello 12-21, viikonloppuisin hieman lyhempään.