Hoki-isän tai -äidin opas ajan tappamiseen!

Hoki-isän tai -äidin opas ajan tappamiseen!

…Tai päteehän tämä nyt kaikenlaisiin harrastuksiin, missä lapsi sattuukaan käymään. Eli! Tässä tekstissäni käyn hieman läpi erilaisia asioita, aktiviteetteja, joita vanhemmat voivat tehdä lapsen ollessa treeneissä tai harrastuksissa. Nyt siis oletusarvoisesti tarkoitan niitä vanhempia, jotka esimerkiksi logistisista syistä jäävät odottamaan lastensa harrastusten ajaksi kentän laidalle tai konserttisalin ulkopuolelle.

Nostetaas nyt alkajaisiksi se luonnollisin ja ilmiselvin kissa pöydälle: puhelimella näprääminen. Kun on Instagramit, Facebookit, Twitterit, Tinderit ja kaikki mahdolliset, puhelimesta on tullut monille luontainen käden jatke ja käsi hakeutuukin taskuun nopeasti, kun halutaan täyttää hiljaiset hetket jollain näennäisellä tekemisellä. Jos some ei oo ”sun juttus”, voit pelata vaikka huviksesi nettikasinopelejä tai lyödä vetoa pikkusummilla, sillä se hoituu nykyään puhelimella lähes helpommin, kuin tietokoneella. Kampanjakoodi.fi -sivuston tarjoamat edut kannattaa ehdottomasti hyödyntää, mikäli haluaa onneaan nettipeleissä koittaa. Jos taas rahojaan ei halua likoon laittaa, sovelluskaupat ovat täynnä (liiankin) koukuttavia pelejä Angry Birdsistä Hill Climb Racingiin ja kaikkea niiden väliltä. Muista pitää vaan laturi taskussa, sillä akku saattaa hujahtaa tyhjäksi jo muutamassa tunnissa…

”Äh, emmä mitään kännykkää halua räplätä”, sanoo joku teistä tälläkin hetkellä. Noh, mitäs jos käyttäisit lapsen harrastusajan itsekin hyödyksi harrastamisen osalta? Nakkaa auton takakonttiin mukaan lenkkarit ja vesipullo ja käy reippaalla kävelylenkillä tai hölkällä. Lenkkeily on siitä epäkiitollinen harrastus, että sen harrastamisen lykkääminen tai peruminen on vain ja ainoastaan omasta motivaation tasosta kiinni. Kun halvimmillaan saat lenkkarit ja verkkarit parilla kympillä mistä tahansa halpiskaupasta, ainoat syyt olla lenkkeilemättä ovat tekosyitä. Paitsi jos on jalka paketissa tai muuten kipeä. Juoksemistakin voi harrastaa jopa keskellä kaupunkia ja moni himoliikkuja niin jo tekeekin, joten älä turhia arastele vaan lähde jo pinkomaan! Jos taas harrastuksesi ovat enemmän istumista vaativia, niin esimerkiksi sukkapuikot ja lankakerä ei paljoa tilaa vie laukussa.

Kolmas asia, vaikka en suinkaan ensimmäisenä tätä suosittelisi kenellekään, on työn tekeminen. Tästä sain itse asiassa ajatuksen vuosia sitten, kun näin erään liituraitapukuun pukeutuneen isän istahtavan HopLopissa naurettavan matalan pöydän ääreen naurettavan matalalle tuolille ja avaavan läppärinsä, kun tyttö juoksi innoissaan leikkikavereidensa luokse köysiradalle. Jos ammatti sallii tämänkaltaisen etätyön niin tässähän on ajankäytöllisesti ajatellen paljonkin järkeä, mutta kovinkaan osallistuvaa se ei ole. Vai olisitko itse halunnut isäsi näpyttävän ”sylimikroa” samalla, kun hän vietti aikaa kanssasi? Toki ymmärrän, jos kyseessä on kiireinen asia joka vaatii välitöntä huomiota, mutta kuten sanoin, en ensimmäisenä ajantappovaihtoehtona suosittelisi töiden tekemistä kenellekään. Perhettä, vapaa-aikaa ja työtä on nykypäivänä yhä entistä vaikeampaa erottaa toisistaan, mutta välillä täytyy osata jättää asiat suosiolla huomiseen ja pysähtyä nauttimaan hetkestä rakkaimpien ihmisten kanssa.